El Lleopard de les Neus no rugeix, miola

Un exemplar de lleopard de les neus (Getty images)
Un exemplar de lleopard de les neus (Getty images)

El “lleopard de les neus,” és una subespècie del lleopard (Panthera pardus), també conegut com a lleopard de l’Himàlaia, ja que habita en regions alpines i muntanyoses de l’Àsia Central, com l’Himàlaia, l’Hindu Kush, el Pamir, el Tibet i les muntanyes de l’Àsia Central. Aquest hàbitat muntanyós és molt diferent del d’altres subespècies de lleopard, i per això aquest lleopard té grans diferències amb els seus homòlegs, entre elles el seu pelatge, molt més espès per a poder adaptar-se a les baixes temperatures, de color gris i amb taques més petites i més juntes que les taques d’un lleopard típic.

El lleopard de les neus a més, és una subespècie més gran que altres lleopards. Els mascles poden arribar a pesar de 75 a 165 kg. La seva mida més gran és una adaptació per a les condicions d’alta muntanya, ja que necessiten una major corpulència per a mantenir-se calents. Les seves potes són més curtes i gruixudes, i posseeix una caixa toràcica més gran, per a ajudar-lo a desplaçar-se per les zones muntanyoses i nevades. Les seves potents extremitats i peus amplis li permeten caminar sobre la neu sense enfonsar-se.

La dieta del lleopard de la neu sol incloure ungulats com la marjal de Sibèria, la cabra de les neus i altres espècies de mamífers que habiten les regions alpines.

Quant al seu comportament, aquesta subespècie és coneguda per ser més solitària i menys social que altres lleopards. Passa la major part del seu temps en solitari, i les àrees que ocupa solen ser més extenses a causa de la disponibilitat de preses a les regions alpines.

Però, si hi ha alguna altra característica que destaca respecte als seus familiars propers és que no rugeix en la forma que és coneguda en les altres espècies. El seu crit s’associa més al miolar, però, òbviament amb una potència proporcionada a la seva mida. No seria precisament com el miolar d’un gat domèstic, com es pot comprendre.

Cal destacar que el lleopard de les neus està en perill d’extinció i està protegit per lleis internacionals i nacionals a molts dels països on habita. Les amenaces principals inclouen la caça il·legal, la pèrdua d’hàbitat i la disminució de les poblacions de preses. La seva conservació és fonamental per a mantenir l’equilibri dels ecosistemes de muntanya i preservar la diversitat biològica de l’Himàlaia i les regions adjacents.

[do_widget id=category-posts-pro-64]