El Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers ha fet 82 intervencions durant els mesos d’estiu

Un grup de bombers fent rescat
Un grup de bombers de rescat. Foto: ARXIU

El Grup de Rescat de Muntanya (GRM) del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments ha realitzat un total de 82 actuacions a l’estiu d’enguany, 20 més que el 2020. En concret, en el període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre, els professionals del GRM han dut a terme 10 recerques de persones que s’havien perdut o desorientat, 35 rescats a senderistes que han patit algun incident a la muntanya –com pot ser una fractura, una indisposició, etc.– i 27 intervencions relatives a esports d’aventura com la BTT, el parapent o l’escalada, entre d’altres.

Malgrat que la xifra es manté força estable des de fa uns anys, la d’aquest estiu suposa la segona més elevada des que es tenen dades, al 2010. Des del cos de Bombers apunten que enguany hi ha hagut un increment de persones a les muntanyes del país, coincidint amb l’interès creixent per les activitats i el turisme de natura, i atribueixen a aquesta causa el repunt.

Finalment, i pel que fa a les dades generals de tot l’any, des del gener i fins a data d’avui el Grup de Rescat de Muntanya ha realitzat un total de 123 actuacions. En tot l’any 2020 en van fer 146 i el 2019, 137.

TOTES LES NOTÍCIES