El BC Andorra “s’enlaira” a Melilla en el tercer i últim quart per a acabar el seu partit de l’11a jornada amb un clar 63 a 85

Inici del partit entre el Melilla Baloncesto i el BC Andorra
Inici del partit entre el Melilla Baloncesto i el BC Andorra (AndorraDifusió)

El BC Andorra seguirà líder de la LEB Or, després de la seva àmplia i també treballada victòria a Melilla. El resultat final, 63 a 85, però, tot el matx no ha estat un passeig per als tricolors que han arribat a tenir fins a 27 punts d’avantatge (56-83). El partit ha tingut els seus episodis.

El primer dels episodis era el preàmbul del partit. La cita al pavelló Javier Imbroda podia donar peu a relaxament i que alguns, referent a l’aficionat, se sentissin ja guanyadors abans del xiulet inicial. Però, a la LEB Or hi ha ben poques coses fàcils vista la competitivitat i el nivell que hi ha.

Aquesta afirmació és tan certa com que el BC Andorra acabava el primer quart del matx (segon episodi de la història) amb un desfavorable, encara que ajustat, 22 a 23, amb molta igualtat damunt del parquet. Era, doncs, el toc d’alerta que reclamava “apretar-li els matxos” al conjunt local per a reaccionar.

El tercer dels episodis condueix a un segon quart, en el qual, els de Natxo Lezkano, aconseguien, passa a passa, anar retallant distàncies en el marcador fins arribar a la fi d’aquest període amb una lleugera superioritat, 41 a 45. Les coses, començaven a rutllar i, més que ho farien després del descans, en el tercer i en el darrer quart.

Ja en el quart dels capítols de l’encontre, la maquinària del BC Andorra començava a rutllar amb la precisió d’un rellotge suïs. Ha estat tan pulcre que només ha permès que el Melilla anotés 4 punts en tot aquest tercer quart. Mentre, els del Principat, a banda de brodar-ho en defensa, perfeccionaven la seva puntaria contra la cistella rival. Així, el tercer període del partit finalitzava amb un favorable 45 a 59.

El cinquè i darrer dels episodis d’aquesta història viscuda a Melilla resumeix allò que ha estat l’últim quart. Com si d’un avió es tractés, el BC Andorra s’ha “enlairat” a la pista del conjunt local rumb al lloc que li pertoca i on no ha deixat de viatjar-hi des de la primera jornada: el liderat de la LEB Or. El darrer període del matx ha donat els màxims avantatges als tricolors (fins a un +27) que, llavors sí, els ha permès baixar una revolució. Poc ho ha pogut aprofitar el Melilla Baloncesto perquè, amb la botzina final, el lluminós indicava un dimensionat 63 a 85 (+22).

Així les coses, passi el que passi en la resta d’encontres de l’11a jornada, un seriós BC Andorra seguirà comandant la lliga, la segona en importància del bàsquet espanyol i de les més atractives a nivell europeu. Parlant d’atractius, dissabte vinent, a les 18:30 hores, el pavelló del Govern acollirà un emocionant Andorra – Valladolid (3r classificat). Aquest campionat no dona cap treva.