Dues curses de fons i dues d’alpí en la segona jornada del Festival Olímpic de la Joventut Europea

Gina del Rio competint
Gina del Rio competint. Foto: FAE

El Festival Olímpic d’Hivern de la Joventut Europea (FOJE, EYOF en anglès) de Vuokatti ha viscut aquest dimarts una intensa jornada per als esportistes andorrans del grup EEBE que estan desplaçats a Finlàndia.

 

Esquí de fons

En les curses de fons, avui s’ha disputat la modalitat en clàssic per a homes i dones. En dones, Gina del Rio ha finalitzat en la 24a posició amb 15.46,2 en els 5 km de cursa. L’andorrana ha acabat a 1.21,3 de la guanyadora, la italiana Iris Pinter, que s’ha imposat amb 1.4.24,9.

Per la seva part, Quim Grioche, en la cursa d’homes de 7,5 km, ha estat 45è amb 22.24,1, a 2.44,1 del guanyador, el finlandès Niko Anttola (19.40,0).

Demà és dia de descans. Tant Del Rio com Grioche tornaran a competir el dijous, a les curses sprint.

Xabier del Val, tècnic: “Després del d’ahir sap a poc, però estem contents perquè són carreres bastant bones. Els dos estaven cansats perquè la cursa d’ahir va ser de tarda i avui ha estat de matí. Encadenar els dos esforços ho han notat. És una carrera, de Gina, en la línia que ha fet aquest hivern, així que està molt bé. Demà és dia de descans per a preparar la cursa del dijous, que serà l’última, on haurem de donar-ho tot”.

 

Esquí alpí

En esquí alpí, avui han entrat en acció Lluís Torres i Íria Medina, i ho han fet en la cursa d’eslàlom. En homes, Torres ha finalitzat en la 43a plaça amb el dorsal 61 i amb 1.37.94, a 8.39 del guanyador, que ha estat el finlandès Erik Saravuo amb 1.29.55. En dones, Medina, amb el dorsal 24, ha estat 17a amb 1.33.23, a 4.49 de la guanyadora, la finlandesa Rosa Pohjolainen (1.28.74).

Demà és el torn de les qualis d’eslàlom per als dos esquiadors andorrans.

TOTES LES NOTÍCIES