Cultura aposta per redescobrir les exposicions de manera virtual

Part d'una exposició amb el lema sobre escrit "(Re)descobrim exposicions"
Part d’una exposició amb el lema sobre escrit “(Re)descobrim exposicions” (SFG)

El Departament d’Acció Cultural del Ministeri de Cultura i Esports enceta una nova proposta per difondre l’art entre tota la ciutadania i de manera virtual. El projecte, anomenat ‘(Re)descobrim exposicions’, té com a principal objectiu la promoció i la difusió de l’art més enllà de les mostres presencials perquè així tothom pugui tenir accés i en pugui gaudir. A més, el projecte també s’emmarca dins de l’estratègia del Ministeri per poder continuar impulsant i donant sortida a expressions culturals després d’haver hagut de deixar Artalroc i mentre no es disposi del nou espai expositiu a Andorra la Vella.

Així, i segons es desprèn del projecte, es realitzarà una publicació continuada i regular tant al Facebook com a l’Instagram d’Acció Cultural d’algunes de les millors exposicions que s’han pogut veure a l’Artalroc. Cada dilluns i divendres es compartiran una o diverses imatges de les mostres amb una sèrie d’explicacions perquè els visitants virtuals puguin endinsar-se de manera completa en el viatge digital.

Es tracta d’un projecte basat en el mateix concepte i en resposta a l’èxit obtingut amb la mostra virtual ‘Joan Monegal. El simbolisme estètic‘ que Acció Cultural va compartir a les xarxes socials per promocionar la mostra que no es podia visitar de manera presencial a causa de l’emergència sanitària causada per la COVID-19. En total, l’exposició va tenir més de 25.000 visualitzacions a Instagram i 16.000 a Facebook i 3.049 m’agrada a Instagram i al voltant de 650 a Facebook. El públic va interactuar molt positivament amb la mostra virtual, participant en els reptes proposats i responent les preguntes plantejades.

La primera mostra que es podrà ‘(re)descobrir’ a les xarxes d’Acció Cultural a partir d’aquest divendres 13 és ‘Madriu 8.8’, la mostra fotogràfica que va rebre prop de 1.200 visitants durant el segon semestre del 2017 a l’Artalroc. Recull una quarantena de fotografies en blanc i negre capturades pels fotògrafs Jaume Riba i Àlex Tena, amics i col·laboradors des de fa anys, que van recórrer la vall del Madriu per immortalitzar-la i donar-la a conèixer en un documental l’any 2014.

TOTES LES NOTÍCIES