Cultiu dels Rosers en tests

Roser en test
Roser en test (Foto Istock.com)

Perquè el cultiu de rosers en tests sigui un èxit, és necessari triar una varietat que ja estigui en estat adulta i que en el seu creixement no arribi a aconseguir una grandària molt gran, per la qual cosa sempre és bo optar per rosers nans o miniatures.

Perquè el creixement sigui òptim, els tests han de col·locar-se a ple sol i regar sempre sobre la terra i no les fulles, ja que sinó, pot fomentar-se l’aparició de fongs.

Els rosers en tests, han de rebre el fertilitzant correcte, i és important aplicar-ho a la meitat de la primavera i quan comença l’estiu, quinzenalment. Sempre recorda treure les flors marcides, doncs això ajudarà a l’aparició de flors noves.

Cada hivern és necessari podar les seves branques i els experts recomanen treure el roser del test cada dos o tres anys amb la finalitat de renovar la terra. S’ha de retirar almenys dues terceres parts de la terra i tallar la mateixa proporció d’arrels.

Els rosers poden contreure diferents malalties provocades pels fongs, com la taca negra o la floridura blanca. Examina les fulles regularment per a verificar que no en presenten signes.

Com més profund sigui el test, molt millor. Has de calcular aproximadament 30-40 centímetres de profunditat per als rosers miniatures, 40-50 centímetres per als híbrids i 50-60 centímetres per als rosers anglesos i els trepadors.

Per Decoracionesyjardines.com

TOTES LES NOTÍCIES