Comença la itinerància de l’obra “Carrers buits, ments ocupades”, d’Emma Regada

carrers buits, ments ocupades
Escultura Carrers buits, ments ocupades, d’Emma Regada. Foto: SFG

Després de formar part de l’exposició “Pandores 20.21“, que va tenir lloc els passats mesos d’abril i maig al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany, l’obra “Carrers buits, ments ocupades” de l’artista Emma Regada iniciarà un recorregut per la resta de parròquies.

La primera parada serà el vestíbul de l’antic hotel Rosaleda, seu del Ministeri de Cultura. S’hi exposarà des del 24 d’agost fins al final de setembre, en horaris d’obertura del Ministeri –de 8 a 15 hores en horari d’estiu i de 8 a 17 hores a partir del 13 de setembre –. Seguidament, s’exposarà a la Biblioteca de la Massana, Sant Julià de Lòria, Ordino, Andorra la Vella i Canillo.

L’obra és un homenatge a l’esforç de tota la població per a fer front a la pandèmia, i l’artista la va realitzar durant el primer confinament provocat per la Covid-19. Així, explica que “a partir d’unes instruccions per a fer pasta de sal (a base de farina, aigua i sal), tothom que volgués podia construït una representació de l’espai on es trobava tancada. Al final del confinament, em van començar a enviar les seves propostes per a poder-les col·locar en l’estructura de ferro que faria posteriorment, en la qual les uniria com a escultura col·lectiva”.

La peça representa un laberint, com a metàfora de la situació viscuda, “però és un laberint en forma de cercle, que ens uneix i ens fa forts”.

 

Informació de la peça
  • Títol: Carrers buits, ments ocupades
  • Autora: Emma Regada
  • Any: 2020
  • Tècnica: Modelatge amb pasta de sal i soldadura de ferro
  • Dimensions: 1 metre x 1 metre

TOTES LES NOTÍCIES