Beneficis de la Cervesa per a la salut

Copes de cervesa
Copes de cervesa (istock.com)

La Cervesa és sens dubte, una de les begudes alcohòliques més populars del món. Prové de la fermentació de cereals, entre ells l’ordi, i dins la seva composició hi ha a més, llevat, llúpol i altres ingredients que li atorguen sabor. Aquesta beguda, que conté potassi, zinc, ferro, calci i tianina, té moltes propietats beneficioses per a la nostra salut, això sí, sempre que es consumeixi de manera moderada i dins d’una alimentació equilibrada. Descobrim algunes de les seves moltes propietats.

 1. La cervesa sense alcohol ajuda a conciliar el son, ja que el llúpol de la cervesa fa de sedant.
  2. Redueix el colesterol “dolent” i promou nivells saludables de sucre en sang, gràcies a l’ordi.
  3. Disminueix el risc de desenvolupar pedres renals a causa del seu efecte diürètic, concretament segons els estudis el risc es redueix en un 40%.
  4. Enforteix els ossos pel seu alt contingut en Silici, el qual ajuda a mantenir la densitat òssia i combatre l’osteoporosi. No obstant això, un consum excessiu produeix l’efecte contrari, afeblint els ossos.
  5. Beneficis per a la salut cardíaca. El consum moderat et fa menys propens a sofrir atacs cardíacs o vessaments cerebrals.
  6. Conté vitamina B12, beneficiosa per al sistema nerviós, el cervell i la regeneració de cèl·lules.
  7. Millora la memòria per la seva presència de Xanthohumol, que és un flavonoide que retarda la deterioració de la memòria i afavoreix la funció cognitiva.
  8. Redueix l’estrès
  9. Millora els símptomes de la menopausa
  10. Evita l’envelliment de la pell
  11. Ajuda a la digestió, evita el restrenyiment i estimula l’apetit.

La cervesa és més nutritiva per tant que altres begudes alcohòliques i comparteix gairebé les mateixes propietats que el vi. El seu consum moderat suposa la ingesta diària d’una o dues cerveses per a les dones i dues o tres per als homes.

 

Per Eva Remolina

TOTES LES NOTÍCIES