Com fer cola casolana i ecològica

Com fer cola casolana i ecològica
Cola casolana, fàcil i ecològica. Autor: istock.com

Un element molt important per al reciclatge i les manualitats és la cola, o la cola blanca com la coneixem a l’escola. No obstant això, la que comprem a la botiga conté molts químics i ve en envasos de plàstic que no podem reciclar, per la qual cosa, no resulta ecològic fer-la servir.

Antigament, quan érem ecològics sense saber-ho, es feia servir una cola molt simple anomenat engrut, feta a base de farina i aigua. L’engrut és una cola blanca casolana on s’utilitza la propietat del gluten que conté la farina blanca per a fer el treball d’adhesió de materials.

És fàcil de fer, barat i ecològic, així que no hi ha excuses per a no usar-la, ja que la pots fer amb productes que tens a casa.

Per fer-la, necessites 1 tassa de farina, 1/3 de tassa de sucre, 1 cullerada de vinagre i una mica d’aigua.

I la preparem:

En una olla es col·loca el sucre i farina ben integrats i anem agregant aigua a poc a poc fins a aconseguir una consistència rossellona. Després, es cuina a foc baix fins que es faci una mescla espessa.

Agreguem el vinagre, el qual li aportarà major durada. I, finalment, hem de deixar-ho refredar i col·locar-ho en un envàs de vidre (reutilitzat) i posar-lo a la nevera. Servirà aproximadament dues setmanes.

És ideal per a usar en manualitats amb els nens. Serveix per a pegar cartó, paper, fusta i gairebé tot el que pegaríem amb una cola blanca.

 

Per ecocosas.com / AMIC – Tot Sant Cugat

[do_widget id=category-posts-pro-64]