205 alumnes de segon curs d’ESO de la Seu es formen per a esdevenir jurat jove del concurs de formatges de la Fira de Sant Ermengol

Els joves rebent formació sobre els formatges (Aj. la Seu)
Els joves rebent formació sobre els formatges (Aj. la Seu)

Un total de 205 alumnes de segon curs d’ESO de la Seu d’Urgell es formen per a participar en el jurat jove del concurs de formatges de la Fira de Sant Ermengol. El primer grup d’aquests alumnes dels instituts Joan Brudieu i de La Valira, i del col·legi La Salle, han rebut aquest dimarts la benvinguda de la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Gemma Tó, que els ha engrescat a conèixer el món del formatge.

Durant tres dies, els alumnes prendran part en una formació sobre el cicle de vida del formatge, a càrrec dels professors de l’Escola Agrària del Pirineu, Nati Valls i Xavi Patxot. A més a més de conèixer el seu procés d’elaboració, podran fer un tast de tres tipus de formatge (vaca, ovella i cabra), tots ells de l’Alt Urgell. Aquesta formació culmina en una visita a l’Espai Ermengol.

Val a dir que de cada classe participant en aquesta formació en sortirà un membre que formarà part d’aquest jurat jove del concurs de formatges de la Fira d’enguany que tindrà lloc dissabte 19 d’octubre, a la tarda. Aquest jurat jove, format per 9 alumes, triarà el formatge que més els hi hagi agradat d’entre diversos formatges que hagin obtingut el premi medalla d’or en el 30è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu celebrat el mateix dia al matí. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]