Una trentena de temporers més torna a l’Argentina

Temporers argentins pujant a l'autobús
Temporers argentins pujant a l’autobús

Aquest dissabte al matí han sortit en direcció a Barcelona dos autocars amb una trentena de treballadors temporers argentins, que finalment poden viatjar al seu país. Comparteixen l’emoció del retorn a casa, l’agraïment pel suport rebut a Andorra i el desig que els companys que continuen al país puguin seguir aviat els seus passos.

29 treballadors temporers de l’Argentina sortien a dos quarts de deu del matí des de l’estació en dos autocars amb direcció a Barcelona.

Després de gairebé dos mesos de confinament i molta incertesa, tornen a casa amb emoció, agraïment pel suport rebut a Andorra i un record pels centenars de companys que es queden.

Tots complien els requisits de trobar-se en una situació de vulnerabilitat i poder fer front a les despeses del viatge. Reclamen a les autoritats argentines que facilitin el retorn a casa de tots els treballadors que encara continuen a Andorra.

Han hagut de pagar 800 euros per volar fins a Buenos Aires i molts hauran de reclamar el retorn dels bitllets que ja tenien comprats. El Govern d’Andorra s’ha fet càrrec del cost del viatge en autocar fins a Barcelona.