Una cinquantena d’educadors esportius diplomats a l’EFPEM

Lliurament dels diplomes d’educadors esportius de l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM)
Foto de família del lliurament de diplomes (SFGA)

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han entregat aquest dimecres els diplomes d’educadors esportius de l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM). Els alumnes corresponen a les promocions dels anys 2018 al 2022.

En total, més d’una cinquantena de diplomats: 23 educadors esportius en esquí alpí, 23 en muntanyisme i 5 en surf de neu. Tots han realitzat uns estudis de més de 1.000 hores de durada incloent formacions generals, específiques i pràctiques.

En les seves paraules, la ministra ha posat en relleu la tasca dels diplomats, no només pel que fa a la seva formació: “ensenyeu una disciplina, però també transmeteu uns valors molt importants: el respecte per a la natura i el coneixement del paisatge, del territori, de les muntanyes; contribuïu a fer créixer el sentiment d’identitat en els joves del país i també ajudeu al fet que els nostres turistes s’enamorin d’Andorra”.

La qualificació obtinguda pels estudiants és la màxima que es pot assolir a Andorra en la modalitat esportiva, i està reconeguda internacionalment. Els recent diplomats poden treballar ara amb les màximes garanties com a monitors d’esquí alpí i surf de neu o acompanyants de muntanya en escoles i clubs d’esquí, així com també podran desenvolupar la seva carrera professional en empreses del sector que ofereixin activitats de guiatge en muntanya.

L’EFPEM va crear-se fa 27 anys i durant aquest temps, s’han lliurat més de 3.000 diplomes i certificacions als estudiants que s’hi han format. L’Escola té un paper estratègic en l’objectiu que Andorra esdevingui un pol pirinenc en esports i activitats de muntanya.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES