Un total de sis participants finalitzen amb èxit el primer programa intensiu de formació tecnològica

Un jove desenvolupador web
La iniciativa té per objectiu reduir la bretxa entre l’oferta i la demanda laboral (iStock)

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, a través del Centre de Formació al Llarg de la Vida i amb la col·laboració del Servei d’Ocupació i ACTINN –el clúster de les noves tecnologies i la innovació– va posar en marxa el passat 23 de maig el primer ‘Bootcamp’ de Desenvolupament web integral.

L’objectiu és formar persones en les habilitats digitals necessàries per a donar suport a la transformació digital i a la innovació del sector empresarial de l’àmbit de les TIC, mitjançant la metodologia de formació Bootcamp que permet una ràpida ocupabilitat. Així, de les 15 persones que van iniciar l’entrenament intensiu de cinc setmanes, 10 l’han completat i 6 de les quals han resultat aptes.

A partir del proper mes de setembre, les empreses participants en la iniciativa començaran un procés de selecció per a oferir a aquestes 6 persones un contracte en pràctiques com a desenvolupadors web, un sector molt mancat de mà d’obra especialitzada.

El Bootcamp és un innovador mètode de formació mitjançant programes educatius de curta durada que permet una ràpida ocupabilitat. Constitueix un tipus de formació alternativa a les vies tradicionals, necessària per a reduir la bretxa entre l’oferta i la demanda laboral. Aquesta formació trasllada el concepte d’entrenament intensiu al món de les tecnologies digitals.

TOTES LES NOTÍCIES