Tonyina amb espinacs

La tonyina, un dels ingredients protagonistes del plat (Freepik)
La tonyina, un dels ingredients protagonistes del plat (Freepik)

Per a aquesta setmana proposem una recepta, en la qual maridaran a la perfecció un peix de gran valor culinari amb una verdura estimada per uns i odiada per altres: els espinacs. La dificultat de la recepta es pot considerar entre baixa i mitjana, segons les mans de cada cuiner. Facilitem les proporcions per a 6 racions i, pel que fa al preu del plat, podríem qualificar-lo com a mitjà ja que la tonyina no va, precisament, regalada. Preneu nota:

Ingredients:
Rodanxes de 3 o 4 cm de tonyina, 2 i 1/2 dl de vi blanc sec i una quantitat semblant de fumet de peix lleuger, 100 g de mantega, 300 g de fulles d’espinacs, una ceba i/o una pastanaga tallades, un manat d’herbes compost de farigola, llorer i julivert.

Preparació:
Poseu en un recipient la ceba i/o la pastanaga i el manat d’herbes, alineeu a sobre la tonyina. Fiqueu-lo al forn i feu-lo “suar” durant 1/4 d’hora. Banyeu després amb el vi i el fumet i feu que bulli molt lentament durant una hora; esbandiu el peix i col·loqueu-lo en una safata de servir. Coeu els espinacs al vapor o en molt poca aigua bullint, lleugerament salada, esbandiu-los i reofegueu-los en una paella amb 30 g de mantega.

Passeu el líquid de la cocció del peix pel colador xinès, completeu-ho amb la mantega, tova, a trossets, i barregeu bé. Aboqueu aquesta salsa sobre les rodanxes de tonyina; i serviu a part, en una amanidera, els espinacs.



Font: redacció, enciclochef.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]