Sortida guiada al Coll de Nargó per descobrir els escenaris de ‘La Companyia Nòrdica’ d’Albert Villaró

La Companyia Nòrdica, l'última novel·la d'Albert Villaró
La Companyia Nòrdica, l’última novel·la d’Albert Villaró. Foto: Ajuntament Comarcal de l’Alt Urgell

Els lectors de La Companyia Nòrdica, l’última novel·la d’Albert Villaró, tindran l’oportunitat de conèixer sobre el terreny alguns dels escenaris més representatius de l’obra, el pròxim 23 d’octubre. L’Ajuntament de Coll de Nargó i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell estan organitzant per a aquell dia una sortida guiada al Forat dels Prats i a Galleuda, indrets on l’autor situa moments culminants del llibre. Es tracta de dos llocs força desconeguts i apartats de qualsevol ruta turística. El mateix Villaró participarà en la sortida.

L’activitat començarà a les 9 del matí al punt quilomètric 20 de la carretera L-511, que uneix Coll de Nargó amb Isona. L’indret és prop del límit entre les comarques de l’Alt Urgell i el Pallars Jussà, dos quilòmetres després del coll de Bóixols venint des de Nargó. Des d’allà començarà un itinerari a peu fins al Forat dels Prats, una depressió natural que és l’escenari d’episodis clau de la novel·la.

La segona etapa de la sortida arribarà fins a Galleuda, una casa actualment en ruïnes que va ser un lloc estratègic durant la Primera Guerra Carlina, època en què transcorre la novel·la. Galleuda, on els carlins van instal·lar un molí de pólvora, és un altre dels escenaris de l’obra de Villaró. La ruta es farà a peu des de la casa de Caborreu.

Per participar en la sortida literària caldrà fer prèviament la inscripció enviant un correu electrònic a cultura@ccau.cat. Les places són limitades i se seguirà el protocol Covid vigent.

La jornada literària es clourà a la una del migdia a l’Ajuntament de Coll de Nargó amb l’acte de presentació del llibre. Els actes s’emmarquen en el programa de la Fira de Muntanya, que tindrà lloc a Coll de Nargó els dies 23 i 24 d’octubre.

TOTES LES NOTÍCIES