S’inclou al calendari de vacunació el vaccí contra el virus del papil·loma humà (VPH) per a nois de 12 anys

Una professional sanitària del SAAS a punt d'administrar una vacuna (SFGA)
Una professional sanitària del SAAS a punt d’administrar una vacuna (SFGA)

La inclusió de la vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH) al calendari de vacunació per als nois de 12 anys -des del 2014 ja es contemplava al calendari, però únicament per a les noies- ha quedat aprovada aquest dimecres, 15 de novembre, en la sessió setmanal del Consell de Ministres.

La decisió d’ampliar la vacunació contra el VPH a aquest fragment poblacional s’ha pres amb la col·laboració del Consell assessor de la patologia infecciosa i d’acord amb les recomanacions dels organismes internacionals.

El VPH és un virus capaç d’infectar la pell i les mucoses humanes. La majoria de lesions són benignes, però si la infecció perdura en el temps poden causar càncer. Els càncers relacionats amb la infecció pel VPH són els de la regió anogenital (coll uterí, penis, anus, vulva i vagina) i els de la regió orofaringe (boca i faringe).

En la majoria dels casos, la transmissió es produeix durant les relacions sexuals, amb el contacte directe de pell amb pell i mucoses. Es pot prevenir utilitzant preservatiu de manera correcta en totes les pràctiques sexuals. L’administració d’aquest vaccí permet, però, prevenir càncers relacionats amb la infecció per VPH i les berrugues anogenitals. La vacuna s’administra en dues dosis, amb un interval aproximat de sis mesos entre elles.

La campanya de vacunació contra el VPH als centres escolars d’enguany, que està previst iniciar-la a finals del mes de novembre, inclourà l’administració d’aquest vaccí per a nens i nenes de 12 anys.

[do_widget id=category-posts-pro-64]