S’habilita un servei de Whatsapp d’atenció a víctimes de violència de gènere i domèstica

mòbil amb Whatsapp
Mòbil amb l’app de Whatsapp (arxiu)

El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, la signatura del conveni amb Andorra Telecom per formalitzar la col·laboració gratuïta en l’activació del telèfon +376 606181, adreçat a l’atenció de víctimes de violència de gènere i domèstica. Aquest número té l’objectiu d’atendre les víctimes a través de WhatsApp.

D’aquesta manera, les persones que estan patint violència de gènere i domèstica poden contactar amb un professional del Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere mitjançant un missatge de text d’aquesta aplicació, que funciona les 24 hores del dia i de manera gratuïta. El telèfon es va habilitar per primera vegada el 24 de març d’enguany per reforçar la comunicació en situació de confinament i complementar el número 181.

En aquest sentit, el mateix conveni referma la col·laboració entre el Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i Andorra Telecom pel 181, que també respon 24 hores al dia i gratuïtament amb professionals del Ministeri. Cal recordar que aquest mateix telèfon es gratuït pel Govern gràcies a la cooperació amb la parapública de telecomunicacions.

El conveni es renovarà automàticament cada any, excepte si una de les parts notifica la voluntat de resoldre’l amb antelació mínima de sis mesos.