Serni Ribera, líder en solitari de l’Open dels Petits Estats d’Europa d’escacs

L'escaquista andorrà, Serni Ribera (FEVA)
L’escaquista andorrà, Serni Ribera (FEVA)

El representant d’Andorra Serni Ribera (2341 FIDE) segueix líder en solitari del 5è campionat dels Petits Estats d’Europa d’escacs després de signar ahir dilluns una nova victòria contra el jugador de Jersey, Paul A. Carpenter (1969 FIDE). Gràcies a un pla de joc molt ambiciós, Ribera va aconseguir ràpidament avantatge que no va deixar escapar en cap moment de la partida. Així, l’andorrà -que s’enfronta avui al jove escaquista d’Illes Feroe, Luitjen Akselsson Apol (2251 FIDE), és l’únic jugador amb 3 punts.

En el campionat femení, la sorpresa la va donar una de les representants andorranes, Júlia Muratet (1834 FIDE) qui va aconseguir fer taules amb la favorita del torneig, la Gran Mestre femenina de Luxemburg, Elvira Berend (2230 FIDE). Pel que fa al duel andorrà entre Ariadna de la Riva (1774 FIDE) i Andrea Henderson (1966 FIDE) la disputa va durar poc, ja que de seguida les jugadores van signar taules. Actualment, la classificació del 2n campionat femení l’encapçalen amb 2,5 punts Berend, Henderson i de la Riva.

Aquest matí de dimarts, jugadors, jugadores i acompanyants han gaudit d’una visita guiada per Casa de la Vall i el Consell General. Els representants de les delegacions han pogut conèixer el passat i les tradicions de la cultura del Principat, així com l’estructura i el funcionament de la política andorrana.

La quarta partida del torneig s’està disputant aquesta tarda i demà dimecres hi ha doble ronda, a les 9 i a les 16 hores. Tota a informació es pot trobar al web de l’esdeveniment i a Chess-Results.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]