Creixen els preus de les importacions (+6,3%)

Instal·lacions de la Duana a Escaldes-Engordany
Instal·lacions de la Duana a Escaldes-Engordany (Fòrum.ad)

Al Principat d’Andorra, els preus de les importacions, en termes generals, i en el mes de març de 2024, han experimentat una variació positiva del +6,3% en relació amb l’any anterior. Si es comparen amb el mes passat, els preus de les importacions creixen un +1,5%.

En el mateix període els preus de les exportacions han caigut un -1,2% en relació amb l’any anterior. En comparació amb el mes anterior, els preus de les exportacions tenen una variació negativa de -1,0%.

En termes interanuals i segons els grups d’utilització, els preus dels béns de consum s’incrementen un +8,8%, els béns de intermedis incrementen un +2,7% i els béns intermedis capital experimenten una variació negativa de -9,7%.

Si s’agafa com a referència la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), en importacions, es destaca la majoria de grups tenen variacions interanuals positives. En especial els preus del grup “Maquinària i equips de transport”, que tenen un ascens de +18,0% i la partida de “Olis, greixos i ceres, d’origen animal i vegetal” amb una variació positiva de +16,8% respecte al mateix mes de l’any anterior.

Per la banda negativa destaca la partida “Matèries en brut no comestibles (excepte combustibles)” que decreix un -1,4% i la classificació “Begudes i tabac” que decreix un -1,1%.

En el conjunt de zones geogràfiques, a març de 2024, destaca l’evolució dels preus de l’índex en matèria d’importacions provinents de França amb un creixement interanual del +17,1% i els provinents “Resta de la Unió Europea + Gran Bretanya” amb una variació interanual del +10,7%. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]