S’aproven les prestacions econòmiques d’incapacitat temporal en situacions d’aïllament per Coronavirus

coronavirus
foto NIAID

El Govern, a proposta del ministre de Salut, Joan Martinez Benazet, ha aprovat el Decret del Reglament de les prestacions econòmiques d’incapacitat temporal en les situacions d’aïllament de persones davant la situació d’emergència de salut pública internacional per coronavirus.

Així, totes aquelles persones que estiguin sota observació, ja sigui domiciliària per risc d’exposició al virus, o ingressada a l’hospital amb sospita per aquesta afectació, rebran la prestació de malaltia de la CASS i així tindran la baixa mèdica coberta.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el Portaveu del Govern, ha informat que la celebració d’esdeveniments de caràcter internacional com la imminent Reunió de Ministres de Turismes Iberoamericans i el Congrés de Turisme de Neu i Muntanya es dura a terme tal com estava previst. L’organització es manté a pesar de les anul·lacions d’alguns ponents alguns dels quals han confirmat les seves intervencions a través de videoconferències.

Actualment l’únic cas diagnosticat per un contagi ocorregut fora de les nostres fronteres evoluciona favorablement. El SAAS ha activat la fase d’aïllament a una dona resident de 31 anys que estava monitorada en el seu domicili des del passat dissabte i que ahir presentava simptomatologia associada a aquesta patologia. La pacient romandrà aïllada a l’hospital fins a tenir els resultats diagnòstics. De la mateixa manera també s’ha activat l’aïllament a un jove de 20 anys amb símptomes. En aquest es tracta d’una persona de l’entorn del pacient diagnosticat el passat dilluns que també estava monitorat a casa seva.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha recordat que actualment Andorra no és un indret on s’estigui produint transmissió comunitària de la malaltia i que els protocols sanitaris establerts per la detecció precoç i la protecció es desenvolupen d’acord amb les directrius de l’Organització Mundial de la Salut. Jover ha afirmat que el país està preparat per fer front a eventuals situacions, amb una resposta protocol·litzada i amb la disposició dels mitjans i recursos sanitaris òptims per tenir cura de qualsevol cas que es detecti al país.

El ministre portaveu ha recordat que els protocols i les recomanacions, establerts pel Consell Assessor sobre la Patologia Infecciosa, el grup d’Infeccions nosocomials del SAAS i tècniques de l’Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, s’actualitzen constantment i s’adeqüen el que es va marcant des dels organismes internacionals. De la mateixa manera, ha dit Jover, les autoritats sanitàries estan en tot moment en contacte amb la xarxa sanitària internacional per tal de traslladar la informació dels diferents casos i fer un seguiment de la mobilitat d’aquests.

 

Atenció sanitària al 116
Davant qualsevol dubte o possible simptomatologia els ciutadans o visitants que estiguin de vacances a Andorra poden trucar al telèfon gratuït 116.

El Govern d’Andorra recomana seguir les mesures preventives que es poden trobar a www.salut.ad