Sant Julià de Lòria acull la XV Jornada de Mestres i Professors de Religió de Catalunya i Andorra

Jornada de mestres i professors de religió
Jornada de mestres i professors de religió.

Aquest dissabte 24 d’abril, Sant Julià de Lòria acull l’Eucaristia de clausura de la XV Jornada de Mestres i Professors de Religió de Catalunya i Andorra. La celebració es retransmetrà des de l’església parroquial de Sant Julià de Lòria pel canal LòriaTV. Serà presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i comptarà amb la presència de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, així com dels delegats d’ensenyament de les diòcesis amb seu a Catalunya i de la FECC.

La Jornada ha tingut enguany un format on-line, i s’ha dut a terme al llarg de les dues setmanes anteriors. Els mestres, professors de religió i altres mestres d’escoles participants han seguit les diferents unitats de formació, adreçades als docents de les diòcesis amb seu a Catalunya, entre elles el Bisbat d’Urgell i per tant el Principat d’Andorra. Les sessions de treball es van iniciar amb les paraules de benvinguda i de coratge, de l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, bisbe president del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya, (SIERC).

Entre les diferents sessions de formació que s’han impartit destaquen “Entendre una església” —en col·laboració amb Catalonia Sacra— ,“Eines per a la classe de religió”, “l’Avaluació competencial” o “El Pacte Educatiu Global del Papa Francesc”. També s’ha comptat amb quatre webinars preparats específicament per la jornada de les editorials Santillana, Edebé, Cruïlla i Baula.

La cloenda de la Jornada i la celebració de l’Eucaristia es realitzarà la tarda del dissabte 24 d’abril, a partir de les 19:30 hores i serà semi-presencial. Es podrà seguir en directe pel canal LòriaTV (168 d’Andorra Telecom).

És previst que l’acte de cloenda s’iniciï amb unes paraules de l’Arquebisbe de Tarragona i del Jesuïta Pare Enric Puig, Secretari General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

TOTES LES NOTÍCIES