Sabrina Pujol presenta la seva dimissió com a inspectora de l’APDA

Logotip de l'APDA
Logotip de l’APDA

La inspectora de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA), Sabrina Pujol, ha presentat la seva dimissió del càrrec aquest dilluns al matí amb una carta adreçada al síndic general. Tan bon punt n’ha tingut coneixement, Carles Ensenyat, ha comunicat als presidents de tots els grups parlamentaris la dimissió de la inspectora. Pujol posa d’aquesta manera punt final a la seva trajectòria a l’APDA, organisme depenent del Consell General.

En aquest sentit, cal remarcar que l’Agència Andorrana de Protecció de Dades compta plena autonomia en la seva gestió, tot i que és el Consell General qui designa ‘el cap de l’agència i els inspectors de Protecció de Dades’ per majoria qualificada de dues terceres parts en primera votació o de majoria absoluta en segona votació, segons recull l’article 47.2 de la Llei 29/2021, del 28 d’octubre, qualificada de protecció de dades personals.

Amb la dimissió de Pujol, l’APDA passa a tenir una única inspectora. Davant d’aquesta situació serà la Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals, encarregada dels afers relacionats amb l’agència, qui haurà d’analitzar els passos a seguir a partir d’ara.

[do_widget id=category-posts-pro-64]