Rescats per part dels Bombers de la Generalitat

El parapentista accidentat rescatat a Organyà (Bombers.cat)
El parapentista accidentat rescatat a Organyà (Bombers.cat)

Els Bombers de la Generalitat han participat aquest cap der setmana en el rescat d’un motorista que ha caigut per un desnivell de prop de vuit metres a la carretera LV-4001, a Ribera d’Urgellet (Alt Urgell). L’avís de l’accident es va rebre a les 12.10 hores del passat dissabte. 

Després d’una primera atenció al ferit, se’l va immobilitzar en una llitera. Per a facilitar l’extracció del motorista del terraplè es va muntar una instal·lació que va servir per a pujar-lo fins al peu de la carretera. Segons han informat els Bombers, allà es va fer el trànsfer amb una ambulància del SEM, que se’n va fer càrrec fins a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

En el sinistre hi van treballar tres dotacions dels Bombers i la unitat de rescat amb el GRAE i el metge del SEM, que s’hi van desplaçar amb helicòpter.Més rescats per part dels Bombers de la Generalitat

D’altra banda, aquest dissabte també es va activar una dotació dels Bombers i l’helicòpter medicalitzat dels GRAE i el SEM per a atendre una persona ferida en fer un mal aterratge amb el parapent a la zona dels Vinyets, a Organyà. L’avís dels fets va tenir lloc a les 18.55 hores. Un cop es va dur a terme el rescat, la víctima va ser traslladada amb el SEM.

Finalment, els Bombers també van treballar en la recerca d’una persona que va caure mentre feia la ruta entre el refugi de Malniu i els Estanys d’Engorgs, a Meranges. L’avís es va rebre a les 17.15 hores. L’excursionista es va fer mal al genoll i no podia continuar la marxa. Novament es va activar l’helicòpter amb efectius dels GRAE.

La víctima va enviar la seva ubicació per missatgeria instantània, fet que va facilitar la seva localització. Se’l va traslladar en helicòpter a l’Hospital de Cerdanya.

[do_widget id=category-posts-pro-64]