Rècord de participants a l’Andorra Sax Fest amb gairebé 200 inscrits

El guanyador del Solo Sax, Marc Felis, acompanyat dels finalistes a l’Andorra Sax Fest 2023. Foto: Iván Blanco
El guanyador del Solo Sax, Marc Felis, acompanyat dels finalistes a l’Andorra Sax Fest 2023. Foto: Iván Blanco

Del 28 de març al 5 d’abril torna l’Andorra Sax Fest que enguany celebra l’onzena edició assolint un nou rècord de participants en les dues categories de Solo Sax i Solo Youth Sax. Igual que l’any passat, els candidats que hi participen han superat un procés de preselecció a partir de vídeos que els candidats han enviat a l’organització del certamen on havien de demostrar el seu domini de l’instrument i les seves habilitats interpretatives en diferents registres. 

En total, es van rebre 180 sol·licituds en format audiovisual de les quals se n’han escollit finalment 144. En concret, 138 inscrits participaran al Solo Sax i els 52 restants, al Youth Sax. Els xinesos, els participants més nombrosos

L’Andorra Sax Fest és un certamen que cada any atrau a més públic internacional i prova d’això és que enguany hi participen saxofonistes vinguts de 34 països diferents. 

La nacionalitat més nombrosa és la xinesa amb 55 participants superant així els 50 procedents d’Espanya, el país que fins ara comptava amb més concursants en les anteriors deu edicions celebrades.

Després de la Xina i Espanya, la majoria dels participants provenen de França (21), Japó (21), Rússia (18) i Corea del Sud (8). A destacar també que aquest any hi prenen part 9 andorrans, la xifra més alta en aquests 11 anys de festival.

Segons Efrem Roca, director de l’Andorra Sax Fest “estem molt satisfets de la consolidació d’aquest certamen, del prestigi i del renom internacional que té i que a més, any rere any hi prenguin part concursants vinguts de cada vegada més països”. 

L’Andorra Sax Fest tindrà una durada de nou dies i reunirà a unes 500 persones entre participants, acreditats i membres de l’organització. A part de ser un punt de trobada, d’intercanvi d’experiències i de coneixements entorn del món del saxofon, els inscrits també aprofiten per a descobrir els atractius turístics del país. 

TOTES LES NOTÍCIES