Òmnium Alt Urgell organitza una nova edició del Correllengua

Cartell del Correllengua 2022 a l'Alt Urgell
Cartell del Correllengua 2022 a l’Alt Urgell (RàdioSeu)

Òmnium Alt Urgell organitza enguany l11a edició del Correllengua a la Seu d’Urgell amb un programa d’activitats que es durà a terme a la plaça del Pati Palau. L’esdeveniment se celebrarà el pròxim dissabte 9 de juliol.

Les activitats començaran a les sis de la tarda amb un berenar popular. Tot seguit, a un quart de set del vespre, es farà un espectacle infantil, a càrrec de la Tresca i la Verdesca. A un quart de vuit, es rebrà la Flama del Correllengua, que comptarà amb la lectura d’un manifest per part de Miquel Albero Polo, llibreter i historiador, i un homenatge a Joan Fuster.

La festa es clourà amb un concert de l’Orquestrina Trama, que s’iniciarà a dos quarts de vuit del vespre. A més, l’organització destaca que al llarg de la jornada s’aniran fent sortejos de productes de proximitat entre els assistents.

 

Difusió de l’ús del català i la promoció de la cultura popular

Des de l’any 1996 el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, “des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal”.

El Correllengua, que es vertebra amb l’encesa de la Flama, element simbòlic i cohesionador de la iniciativa, va sorgir l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirat en la Korrika del País Basc, amb la finalitat de demostrar la vitalitat del català i fomentar-ne l’ús social. El 1995 es va començar a fer al País Valencià i a partir del 1996 la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) va agafar el compromís de portar el moviment a la resta dels territoris de parla catalana.

TOTES LES NOTÍCIES