Nou repunt del risc de rebrot i de l’expansió del coronavirus a la Seu i a l’Alt Urgell

Sant Hospital de la Seu d'Urgell
Sant Hospital de la Seu d’Urgell (Fòrum.ad)

La Fundació Sant Hospital ha advertit d’un nou repunt dels principals indicadors de l’evolució del coronavirus, tant a la Seu com al conjunt de l’Alt Urgell.

Segons les dades del centre mèdic urgellenc, a l’Àrea Bàsica de Salut de la Seu, la setmana comença amb un augment tant del risc de rebrot, que ara és a 870 (un increment de 190 punts respecte d’ahir diumenge) i de la taxa de reproducció a set dies, que s’ha situat a 1,23 (+0,23). És a dir, que de mitjana cada positiu pot encomanar més d’una persona (el límit recomanat és d’1). Cal recordar que ara fa tot just una setmana es va aconseguir reduir aquestes xifres fins a prop de 500 i de 0,60, respectivament.

Al conjunt de l’Alt Urgell, el risc de rebrot se situa a 710; i la Rho7, a 1,23. A la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, ambdós indicadors estan respectivament va 548 i a 1,14; i a nivell de Catalunya, a 670 i a 0,92. Pel que fa al percentatge de positius detectats actualment als tests, a la comarca és del 10,84%; a la regió pirinenca, del 13,44%; i a escala nacional, del 10,94%.

Per tant, els darrers dies ha tornat a augmentar significativament la transmissió coronavirus, malgrat que ara mateix les dades de casos actius es mantenen estables o fins i tot a la baixa. Ara a la Seu n’hi ha un total de 103, dels quals 94 estan aïllats als seus respectius domicilis i els 9 restants estan ingressats al Sant Hospital. D’altra banda, hi ha 242 contactes directes confinats (12 de nous les darreres vint-i-quatre hores).

TOTES LES NOTÍCIES