El PS veu inadequat que el personal educatiu faci els tests Covid

Susanna Vela, Pere López, i Jordi Font a la fila de darrere
Susanna Vela i Pere López, amb Jordi Font a la fila de darrere. Foto: Consell General/Eduard Comellas

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha volgut posicionar-se aquest matí en relació amb l’anunci fet pel ministre de salut, Joan Martínez Benazet, assegurant que el personal dels centres educatius serà l’encarregat de realitzar tests de cribratge als escolars. “Lamentem que novament s’anunciïn mesures sense la comunicació prèvia, ni la concertació amb les persones afectades per les decisions”, assegura el Partit Socialdemòcrata en un comunicat.

D’altra banda, no veuen adequat “carregar als docents més responsabilitats, especialment, pel que fa a les noves responsabilitats que se’ls atorga amb la tasca de realitzar el cribratge que, al seu entendre, han de ser realitzades pel personal sanitari amb la formació pertinent, amb la capacitat de gestió de les mostres i amb les dades adequades”. Pel que fa als docents, “des del PS volen manifestar el seu ple suport a la feina ingent que estan realitzant des del passat mes de març, alhora que han volgut fer un reconeixement necessari a aquest col·lectiu, altament exposat a la Covid-19 i que, a més a més, compta amb menys informació i menys material de protecció que altres col·lectius”.

Així mateix, recorden que “alguns dels materials de protecció que emprenen els docents són sufragats per l’Estat, en franca contradicció amb allò que estipula la Llei 34/2008, del 18 de desembre, de la seguretat i la salut en el treball per a qualsevol classe de treballador”.

En aquest sentit, des del PS defensen “la urgència d’un diàleg fluid amb la societat, per tal d’acabar amb els “anuncis sorpresa” de les informacions que surten en roda de premsa d’un dia per l’altre, sense cap gestió prèvia del seu contingut amb el personal afectat i la resta de representants públics”. Des de la formació socialdemòcrata lamenten que Govern actuï “amb improvisació, sense consens i sense comunicació a les parts, prenent decisions unilateralment”, i defensen que “l’única manera de sortir d’aquesta pandèmia és treballant units: justament el contrari del que està fent Govern“.

 

TOTES LES NOTÍCIES