Mort del Papa Benet XVI

El Papa emèrit Benet XVI
El Papa emèrit Benet XVI (Catalunya Cristiana)

Aquestes darreres hores ha traspassat el Papa emèrit Benet XVI, el qual, ja presentava una salut delicada afegida a la seva edat. Recordem que Benet XVI va dimitir el 2013. Feia 600 anys que un Papa no abandonava el seu càrrec. Això significa que ha exercit més temps com a emèrit que no pas la durada del seu pontificat.

Joseph Ratzinger ha mort a les 9:34 hores, en el que era el seu domicili des que va retirar-se, al monestir Mater Ecclesiae del Vaticà. Segons fonts vaticanes, el seu funeral serà dijous vinent, 5 de gener. Un cop coneguda la seva mort són moltes les mostres de condol que s’estan fent públiques. Al Principat d’Andorra, a les 12 hores, s’han deixat sentir les campanes de les diferents esglésies amb el toc de difunts.

Des del Bisbat d’Urgell, l’arquebisbe i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives demana de tenir present a Benet XVI. Aquesta és la nota íntegra que s’ha tramès des del Bisbat:


“El Senyor ha cridat a la vida eterna el seu fill estimat S.S. el Papa emèrit Benet XVI. Que al cel sigui!

Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, demana que arreu de la Diòcesi d’Urgell es facin pregàries pel seu repòs etern, perquè Déu l’aculli en el seu Regne i li doni la plenitud de la vida amb tots els sants.

En els propers dies, a totes les parròquies i esglésies de la Diòcesi d’Urgell, es farà una Missa funeral per la seva ànima, convocant-hi els fidels. Aquest proper diumenge dia 1 de gener de 2023 a la pregària dels fidels es tindrà una intenció pel qui ha estat Pastor de l’Església Universal des de 2005 a 2013, i que ens ha donat gran exemple de bondat i d’humil servei a la vinya del Senyor.

Benet XVI ens va visitar el 2010 quan vingué a Barcelona per consagrar la Basílica de la Sagrada Família, i la nostra Diòcesi d’Urgell li està ben agraïda perquè va beatificar els nostres preveres diocesans màrtirs, Mn. Josep Tàpies i companys, va nomenar Mons. Vives, Arquebisbe ad personam,i va ser decisiu per a la signatura de l’Acord (Concordat) entre el Principat d’Andorra i la Santa Seu, entre d’altres.

La seva memòria perdurarà per la bona doctrina del seu Magisteri i l’exemplaritat de la seva vida com a Papa.

Preguem units tota la Diòcesi d’Urgell perquè Déu l’aculli en el seu Regne etern i li doni el goig celestial com un Pastor que ha estat bo i fidel fins a la mort”.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES