Mig milió en ajuts al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya

ramat de vaques
Ramat de vaques (arxiu)

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, l’adjudicació dels ajuts per al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya corresponents al període comprès entre l’1 de juny del 2020 i el 30 de novembre del 2020 per un import de 553.923,80 euros. Els ajuts s’han repartit entre un total de 80 explotacions ramaderes d’arreu del país.

La voluntat del Govern és donar continuïtat i suport a la producció de carn del país. La subvenció té com a base el Reglament d’ajut al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya.

Les subvencions s’han atorgat als titulars d’explotacions ramaderes d’animals de renda en concepte de l’ajut que es paga per cada cap de bestiar i per cada dia d’estada al país. D’aquesta manera, es valoren els animals de renda que s’alimenten de les pastures del territori andorrà, contribuint a mantenir el paisatge i la biodiversitat, tot minimitzant els riscos naturals com ara incendis o allaus.

TOTES LES NOTÍCIES