L’índex de vendes de les grans superfícies disminueix un 8,3% a l’agost

Productes frescos com verdures i carns en un establiment comercial
Productes frescos com verdures i carns en un establiment comercial. Foto: ARXIU

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació negativa del -8,3%, a preus corrents, el mes d’agost del 2020 respecte a l’agost de l’any anterior. Si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris disminueix el -4,5% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) cau el -10,9% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra de França (0%) i de la d’Espanya (-2,4%).

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix el -9,8% a l’agost del 2020 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, i les vendes de productes alimentaris disminueixen el -7,0% i les vendes de la resta de productes cauen el -12,0%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials a l’agost del 2020 disminueix el -5,1% respecte al mateix mes de l’any anterior, i quasi el 65% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa.

TOTES LES NOTÍCIES