Incrementen un 4,6% les transaccions immobiliàries el tercer trimestre però cauen un 24,9% en l’acumulat

Edificis d'habitatges al carrer Prat de la Creu
Edificis d’habitatges al carrer Prat de la Creu. Foto: ARXIU

En el tercer trimestre de l’any 2020 es constata un increment del +4,6% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte el tercer trimestre de l’any anterior, així com una disminució del -24,9% en relació amb l’acumulat en els darrers dotze mesos, segons informa el departament d’Estadística mitjançant una nota de premsa.

Respecte al nombre de béns immobles transmesos, durant el tercer trimestre del 2020, han augmentat el +3,4%% respecte al tercer trimestre de l’any 2019, en què gairebé tots els béns immobles transmesos van experimentar un increment a excepció dels locals comercials i magatzems que disminueixen un -9,1%. Així mateix, la variació anual de l’acumulat dels darrers dotze mesos mostra una disminució del -21,6%.

En relació amb el tipus d’obra, el nombre de béns immobles d’obra nova transmesos en el tercer trimestre del 2020 ha disminuït el -83,3% respecte el mateix trimestre de l’any anterior, en què la pràctica totalitat de les categories van registrar descensos superiors al -50%. De la mateixa manera, els béns immobles transmesos de segona mà han incrementat el +4,0%, i totes les categories de béns immobles incrementen a excepció dels locals comercials i magatzem que disminueixen un -9,1% respecte al tercer trimestre de l’any 2019.

Respecte al valor dels béns immobles transmesos, durant el tercer trimestre del 2020, ha disminuït en el -11,3% respecte al tercer trimestre de l’any anterior. Segons el tipus d’obra, el valor total dels béns immobles d’obra nova ha disminuït el -91,4%, mentre que el valor dels béns immobles de segona mà s’ha reduït el -11,0% i l’acumulat en els darrers dotze mesos, tant de bens immobles d’obra nova com de segona mà ha baixat en conjunt el -35,6%.

Amb referència a la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, s’ha reduït en el – 33,2% respecte al tercer trimestre de l’any anterior. En funció del tipus d’obra, la superfície transmesa d’obra nova ha disminuït el -78,3% respecte el tercer trimestre del 2018. La superfície de béns immobles de segona mà ha disminuït també el -33,1%.

TOTES LES NOTÍCIES