L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç cau un 0,5% al setembre

Gent fent la compra en un centre comercial
Gent fent la compra en un centre comercial. Foto: ARXIU

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació negativa del -0,5%, a preus corrents, el mes de setembre del 2020 respecte al setembre de l’any anterior. Així n’informa el Departament d’Estadística en una nota en la qual s’adverteix que les dades s’han vist afectades a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

Si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el +4,5% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) cau el -4,8% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra d’Espanya (+2,0%) i per sobre de la de França (-0,9%).

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix el -1,5% al setembre del 2020 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, i les vendes de productes alimentaris creixen el +2,0% i les vendes de la resta de productes disminueixen el – 5,0%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al setembre del 2020 augmenta el +0,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, quasi el 65% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa.

TOTES LES NOTÍCIES