Liberals proposa dotar de més recursos als cossos implicats en la seguretat civil i ciutadana

Eva París, Josep Maria Cabanes i Pere Cerqueda (Liberals)
Eva París, Josep Maria Cabanes i Pere Cerqueda (Liberals)

Liberals vol destinar més recursos als cossos implicats en la seguretat pública, ciutadana i les urgències com són els Cossos de Policia, Bombers i del Centre Penitenciari. “La seguretat ciutadana i civil és un dels nostres actius i atractius i cal que ho segueixi sent”, ha destacat el candidat a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, a la frontera hispanoandorrana. De fet, ha remarcat que en els últims anys amb les diferents lleis i reglaments, “els serveis de seguretat han perdut autoritat i l’hem de recuperar”.

En aquest sentit, Cabanes ha comentat que aquests col·lectius han d’estar sotmesos a una regulació pròpia i específica que reconegui i reguli les especificitats que comporta el desenvolupament de les competències i subjeccions legals pròpies. De fet, des de Liberals creuen que s’han de desvincular d’una regulació administrativa des del departament de recursos humans de l’administració general per a concentrar-se integralment des del ministeri de l’Interior.

“Necessiten un estatus especial”, ha indicat Cabanes, i per aquest motiu cal examinar l’actual regulació legal i reglamentària pròpia per a estendre-la a tots els àmbits de cadascuna de les professions revisant competències, drets i subjeccions dels diferents cossos. A més, el candidat de Liberals ha destacat que és necessari “revisar i ajustar les graelles salarials” així com també revisar i ajustar l’obtenció de recursos tècnics i humans.

Finalment, Cabanes ha manifestat que les fronteres són els nostres primers filtres d’entrada i sortida del país per a mantenir la seguretat. Per tant, el tema de quotes és una de línies vermelles en les quals s’ha de trobar un encaix en la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, ha dit.Liberals remarca l’aposta per Grifols i també per la ramaderia en la reunió de poble a Ordino

Liberals ha continuat amb les reunions de poble. En aquesta ocasió, la quarta reunió de poble s’ha efectuat a Ordino. Els assistents a l’ACCO han pogut escoltar les diferents propostes del programa de Liberals, i principalment, aquelles que afecten Ordino. La presentadora de la reunió ha estat la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy. El primer a intervenir ha estat el candidat de la territorial, Marc Galabert, qui ha parlat sobre el centre en immunologia de Grifols. Galabert ha reiterat que es tracta d’un projecte de diversificació econòmica per a la parròquia i per al país. A més, també ha reiterat que Grifols té un historial impol·lut a nivell de seguretat i ha remarcat que la resta de candidatures només fan demagògia al voltant d’aquest tema.

D’altra banda, també ha intervingut el candidat suplent a la llista nacional, Toni Puig, qui ha tractat temes de ramaderia i medi ambient en una parròquia que és Reserva de la Biosfera i on la ramaderia és molt important. De fet, Puig ha comentat que des de Liberals es volen fer polítiques per a garantir el relleu generacional.

Finalment, el candidat a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, ha clos la reunió de poble fent un repàs a les diferents polítiques d’habitatge. També ha posat molt en relleu el desviament de la Massana, el qual ha d’aportar una millora de qualitat de vida també per als habitants d’Ordino. De fet, Cabanes ha fet un repàs de les diferents infraestructures viàries que són necessàries per al país. D’altra banda, també ha reiterat que “s’ha de recuperar el talent andorrà”, el qual es troba dispers per tot el món.

TOTES LES NOTÍCIES