MCTA: KHRÔMA, una exposició de colors amb un missatge emocional

Visitants observant una de les obres de la mostra Khroma
Visitants observant una de les obres de la mostra Khroma (MCTA)

El Museu Carmen Thyssen Andorra (MCTA) acull durant tot l’any la seva setena mostra titulada ‘KHRÔMA. L’univers emocional del color’, una exposició que pretén aprofundir en la importància particular de cada color i com aquesta apreciació pot variar d’una persona a l’altra.

Els colors s’han associat històricament a estats anímics, així com a situacions molt concretes. Més enllà de l’aspecte purament artístic, KHRÔMA es concentra en l’estudi de les sensacions i convida cada visitant a convertir-se en l’element clau del missatge emocional que serà transmès al llarg de la visita.

Aquest viatge cromàtic, que il·lustra 35 obres de 34 artistes del segle XIX fins a l’art pop i contemporani, es centra en sis grups de colors, cadascun dels quals recrea una història monocroma, donant finalment lloc a una policromia general que encarna els vincles entre totes les obres presentades. Enguany, el públic podrà admirar una de les obres del cèlebre artista rus Wassily Kandinsky i, al seu costat, a molts altres creadors procedents de tot el món.

La mostra es pot visitar, al MCTA, a la planta baixa de l’antic hostal Valira fins al 7 de gener de 2024.

TOTES LES NOTÍCIES