Les restriccions de mobilitat a França i Espanya no signifiquen el tancament de fronteres

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Foto: SFG

Les restriccions de mobilitat a França i Espanya d’aquests darrers dies no signifiquen que les fronteres estiguin tancades. Així ho ha assegurat la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, aquesta tarda en què explicar quines afectacions tenen per a la ciutadania del país les noves mesures temporals de restricció de mobilitat dels països veïns. La titular d’Afers Exteriors ha donat un missatge de tranquil·litat: “actualment les fronteres amb França o Espanya estan obertes“.

D’aquesta manera, ha indicat, la restricció de la mobilitat per entrar i moure’s dins de França s’activa entre les 21 hores i les 6 hores; en el cas d’Espanya l’entrada i moviment dins del territori català està restringit de les 22 hores fins a les 6 hores.

Dins d’aquestes franges, la mobilitat en ambdós territoris està expressament prohibida a excepció de causes justificades com la d’anar o tornar del lloc de feina o estudi, tenir cura de persones vulnerables, desplaçaments sanitaris o motius de força major. En tots aquests casos els ciutadans han d’omplir el certificat d’autoresponsabilitat que es poden descarregar i omplir a través de la web del ministeri d’interior francès i el de la Generalitat de Catalunya.

En tot cas, la ministra ha recomanat que “abans de fer un desplaçament els ciutadans consultin les mesures en vigor, ja que aquestes evolucionen de manera regular per tal de contenir la propagació del virus”.

Ubach també ha destacat que el diàleg amb les ambaixades dels països veïns és fluid i regular, i que la informació entre països s’actualitza de manera constant. Així, Ubach ha ressaltat que les mesures actuals implementades per part dels països veïns tenen a hores d’ara una afectació concentrada en l’horari nocturn.

TOTES LES NOTÍCIES