Les escoles andorrana i espanyola d’Escaldes s’embranquen a la xarxa de calor

Connexions de la xarxa de calor
Connexions de la xarxa de calor (SFGA)

L’edifici escolar de Fiter i Rossell d’Escaldes Engordany, que acull l’escola andorrana i espanyola de primera ensenyança, s’embrancarà a la xarxa de calor i fred de FEDA Ecoterm. Així ho ha aprovat aquest dimecres el Consell de Ministres. L’edifici és el segon centre escolar que utilitzarà aquest tipus d’energia, més sostenible, per a la distribució de calor i aigua calenta després que ja estigui connectat a la xarxa d’Andorra la Vella el Lycée Comte de Foix.

L’adjudicació definitiva dels treballs es realitza de forma urgent amb la voluntat que el servei pugui estar disponible a partir d’aquest mateix hivern. De fet, les obres s’iniciaran aquest mateix mes d’octubre per a poder donar servei al mes de novembre. D’aquesta manera, les escoles andorrana i espanyola d’Escaldes-Engordany reduiran les seves emissions de CO2.

L’embrancament d’aquest edifici es pot dur a terme després del desplegament de la xarxa a Escaldes-Engordany, que ha rebut una bona acollida per part de tots els edificis de la zona, mentre paral·lelament es consoliden les xarxes d’Andorra la Vella i Soldeu. L’augment de l’ús d’aquest sistema de calefacció està contribuint a limitar l’augment de la demanda de la calefacció elèctrica, i per tant està repercutint en positiu a tot el país. La voluntat és que la diversificació de les fonts energètiques del país es pugui continuar potenciant amb noves inversions en el sector, que s’alineen també amb aquesta modificació tarifària.

[do_widget id=category-posts-pro-64]