L’alpinista Stefi Troguet parlarà, aquest dilluns, a Ordino, sobre les seves fites aconseguides

L'alpinista andorrana, Stefi Troguet
L’alpinista andorrana, Stefi Troguet (Comú d’Ordino)

L’alpinista encampadana, Stefi Troguet, protagonitzarà el Dia Internacional de les Muntanyes, a Ordino, el dilluns 12 de desembre en una sessió oberta a tothom amb el títol ‘Mai per sota dels vuit mil…’ que tindrà lloc a les 21 h, a l’Auditori Nacional. Una edició que la Unesco dedica a al paper de les dones per a la protecció del medi ambient i el desenvolupament social i econòmic a les zones de muntanya, amb el lema ‘Les dones mouen muntanyes’.

L’organisme promou aquesta celebració a tot el món, el diumenge 11 de desembre. Troguet compartirà amb el públic les seves ascensions, especialment les dues últimes al Pakistan el juliol de 2022, on va assolir el K2 (8.611 m) i va deixar en temptativa l’arribada al Broad Peak (8.051 m). L’alpinisme és per a Troguet una passió sense fi: «Guanyar altitud, per a mi, és un procés, un procés de vida, que consisteix a evolucionar i créixer com a persona, créixer quant a sensacions i quant a preparació».

Per als que no la coneguin, la trajectòria de l’Stefi Troguet (1992) comença amb la criança en natura, a Andorra, i la dedicació al món de l’esquí com a entrenadora i també monitora de telemarc. L’octubre de 2016, amb vint-i-quatre anys, va fer el cim més alt d’Àfrica, el Kilimanjaro (5.895 m), a Tanzània, i des d’aleshores no ha deixat de fer ascensions, entre les quals destaquen els cims nepalesos del Dhaulagiri (8.167 m), el març del 2021, o el Manaslu (8.163 m), el 2019. El mateix any va coronar el Nanga Parbat (8.126 m) i, després de cinc vuit mil, la seva ambició sembla no tenir límits.

TOTES LES NOTÍCIES