La selectivitat s’allargarà un dia més per complir amb les mesures sanitàries

Joves abans d'iniciar un dels exàmens de les Proves d'Accés a la Universitat
Joves abans d’iniciar un dels exàmens de les Proves d’Accés a la Universitat. Foto: ARXIU

La selectivitat s’allargarà un dia més per complir amb les mesures sanitàries recomanades. Serà finalment els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol, amb la possibilitat d’ubicar-la en universitats i centres de secundària. La decisió de dur a terme les proves en un termini de quatres dies respon a la necessitat de fer una nova distribució de les franges horàries. Pròximament es farà públic l’horari dels exàmens.

D’altra banda, les proves per accedir als graus d’Educació Infantil i Primària (PAP) s’endarrereixen i es faran entre l’11 i el 16 de juliol. La prova d’accés per a més grans de 25 i 45 anys també canvia de data i s’ha programat el 18 de juliol.

La definició del nou mapa geogràfic i territorial de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) 2020, en el qual s’hi està treballant, no es traduirà en què que cada alumne s’examini en el centre on cursa batxillerat, sinó que es treballa en una nova distribució de l’alumnat prioritzant criteris de proximitat per reduir els desplaçaments, tant d’alumnat com de professorat.

 

Termini de matriculació obert
D’altra banda, des de divendres està obert el termini de matriculació a la convocatòria ordinària de la selectivitat, que es perllonga fins al 15 de juny inclòs. Aquest termini serà excepcionalment el mateix per a l’alumnat de matrícula lliure que per als de segon de Batxillerat i per als de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS). El procés de matriculació es fa al portal d’accés a la universitat.

 

Selectivitat a l’Aran
En un altre ordre de coses, el Conselh Generau d’Aran ha demanat als Serveis Territorials d’Educació a Lleida que els alumnes aranesos puguin fer les PAU a l’Aran per evitar desplaçaments de l’alumnat a Lleida i la despesa econòmica que això suposa per a les seves famílies. Segons ha comunicat el Govern aranès, el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega, ha vist amb bons ulls aquesta petició i s’ha compromès a fer-la arribar a la Secretaria d’Universitats i Recerca. Vega ha manifestat que la petició li sembla “justa” per la distància que separa la Val d’Aran de Lleida, “en un moment d’emergència sanitària”. A més, ha destacat que l’Aran “és un territori amb autogovern i llengua, identitat i cultura pròpies”.

El síndic d’Aran, Francés Boya, ha celebrat la predisposició d’Educació i ha afirmat que “s’està treballant perquè els joves puguin realitzar les PAU a l’Institut d’Aran per a evitar els màxims riscos possibles”, tenint en compte la crisi sanitària i social provocada pel coronavirus.

TOTES LES NOTÍCIES