La neu complica la circulació o bé la prohibeix del tot en alguns punts d’Andorra

El Serrat, amb força neu, des d'una de les càmeres del servei de Mobilitat (11:30 hores)
El Serrat, amb força neu, des d’una de les càmeres del servei de Mobilitat (11:30 hores)

El servei de Mobilitat indica que es permet el pas de vehicles pel túnel d’Envalira de forma gratuïta pel tancament del port d’Envalira, a causa dels gruixos de neu, fins a nou avís. Hores d’ara el Port d’Envalira està tancat i es troba en FASE NEGRA. També es troben en FASE NEGRA, la CG3 (Arcalís) i Sorteny.

Això vol dir que es prohibeix la circulació en haver-hi el perill de quedar-se immobilitzat a la carretera durant períodes llargs de temps. Si això succeís, cal economitzar el combustible i no abandonar el vehicle si no s’està segur de trobar refugi. També s’ha de recordar que no es pot deixar el vehicle en un lloc on pugui dificultar el pas de les màquines llevaneu. Resten exempts d’aquestes mesures els vehicles de viabilitat hivernal i els vehicles de serveis.

Es recomana informar-se a través de la web del servei de Mobilitat o per altres canals oficials abans de fer un desplaçament amb vehicles. A més, imprescindible portar equipaments especials per a utilitzar-los en aquells indrets on sigui obligatori.

D’altra banda, destacar també que el Coll de Puymorens està tancat en aquests moments i que al Principat d’Andorra, a banda dels punts on hi ha FASE NEGRA, en registra d’altres amb fase groga: Pal, la Cortinada, Canillo… La situació pot anar variant a cada moment i, per això, es demana d’informar-se periòdicament.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES