La mineralització de l’aigua: en què consisteix i tipus

Font d'Oliana
Font d’Oliana (Carles Gascón Chopo)

L’aigua mineral tal com el seu nom indica, és una aigua que conté minerals (sodi, potassi, fòsfor, clor, magnesi i sofre), gasos, sals i compostos sulfurats en la seva composició, la qual cosa li proporciona múltiples beneficis per a la salut. A la conducta del subsol, és una aigua de molta puresa i lliure de microorganismes i qualsevol mena de contaminació

Segons la quantitat d’aquests minerals, es poden classificar en:
  • Mineralització molt feble (-50 mg/l de residus secs)
  • Mineralització feble (-500 mg/l de residus secs)
  • Mineralització forta (+de 1500 mg/l de residus secs)
  • Mineralització càlcica (-150 mg/l de calci).

La mineralització que té cada aigua depèn en gran manera, tant de la tipologia de la roca per la qual es filtra, com de la longitud del seu recorregut.

Però no només la quantitat de minerals distingeix les aigües, sinó també la classe de mineral que predomina. I segons això, podem tenir aigües bicarbonatades, carbòniques, sòdiques, magnèsiques, etc.

Ingerir aigua mineral independentment del tipus que sigui, ens proporciona: hidratació, retard en l’envelliment, control del pes, depuració de l’organisme o millora de la digestió, entre molts altres beneficis. Però a més, podem tractar problemes concrets triant l’aigua mineral que més ens convingui. A tall d’exemple:

  • Les aigües carbòniques estimulen l’apetit i faciliten la digestió.
  • Les aigües magnèsiques tenen propietats laxants.
  • Les aigües càlciques ens ajudaran a prevenir l’osteoporosi.
  • Les bicarbonatades, les millors per a pacients amb diabetis.
  • Les de mineralització molt feble, especialment dirigides a nens i bebès o per a tractar els càlculs renals.
  • o les sòdiques, són molt digestives i les més aconsellades per a la retenció de líquids o la tensió alta.

TOTES LES NOTÍCIES