Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) es manté en el podi del Campionat de Catalunya de Muntanya

El pilot Gerard de la Casa competint a Gironella
El pilot Gerard de la Casa competint a Gironella (FotoEsport)

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX-Baporo Motorsport) va tornar a estar entre els més ràpids, en aquesta ocasió, en la XXXIII Pujada Gironella – Casserres, última cita del Campionat de Catalunya de Muntanya 2022. Amb la segona plaça assolida en la pujada de l’Escuderia Gironella, el pilot de Gedith Center va aconseguir afegir la 3a posició del podi de Turismes del certamen, al títol de campió d’Espanya de l’especialitat.

Després de més d’una dècada, la mítica pujada de l’Escuderia Gironella va ser vàlida per al català de l’especialitat

Les cunetes de la carretera BV-4132z, van tornar a tenir un gran nombre d’aficionats per a seguir en viu les evolucions dels participants a la Gironella-Casserres 2022. Més d’un encara tenia molt present les primeres edicions de la pujada, fa més de cinquanta anys (1969, amb triomf de “Pepito” March – Porsche 911, va ser la primera).

Des d’aquells anys, el traçat ha variat, sobretot en la seva part inicial. Actualment el recorregut total de la prova és de 6,040 km, amb un desnivell de 70 metres i un pendent mitjà de l’1%. Es mantenen els 800 metres, aproximadament, de baixada en la part final del traçat. El format de la prova, 3 pujades d’entrenaments i 2 de carrera, en aquesta ocasió es va mantenir amb una mica de retard, però sense problemes.

Quant a la previsió meteorològica, era de sol durant tota la jornada i es va complir al 100%. Al migdia, quan van començar les pujades vàlides per a la classificació final, gairebé es podia parlar d’ambient estiuenc.

Gerard de la Casa: “El traçat era clarament favorable als Porsche”

El pilot de Gedith Center va comentar d’aquesta manera la previsió del que podia ser la pujada: “Malgrat descartar a priori la lluita pel triomf, hem mantingut un bon ritme i hem estat en posició de podi en totes les pujades disputades. En aquesta ocasió l’objectiu era la segona posició de la classificació de turismes i l’hem aconseguit.”

Amb la segona posició aconseguida a Gironella, Gerard de la Casa va quedar a 1 punt del subcampionat català de l’especialitat:“Tenint en compte que hem hagut de descartar alguna prova perquè ens coincidia amb el certamen espanyol, crec que és un excel·lent resultat. Els Porsche, en segons quines pujades ja els tenim més a prop, però caldrà continuar corrent molt per a superar-los.”

Una vegada finalitzats els campionats en els quals Gerard i el seu equip han centrat els seus esforços en aquest 2022, el pilot andorrà no descarta la possibilitat de competir en alguna pujada d’algun certamen regional que encara no hagi acabat la temporada.