Gairebé 200 alumnes d’ESO participaran en el Concurs de Dictat Plurilingüe de l’Alt Urgell

l'Escola Oficial d'Idiomes de la Seu d'Urgell

Aquest dijous, 20 de febrer, un total de 184 alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO dels quatre centres de secundària de l’Alt Urgell participaran en la cinquena edició del Concurs de Dictat Plurilingüe, una activitat que s’emmarca dins del Pla Comarcal de Dinàmica Educativa. Els centres participants seran els instituts Joan Brudieu, La Valira i Aubenç i el col·legi La Salle. L’activitat és organitzada conjuntament pel Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya, l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Associació Llibre del Pirineu, amb la col·laboració de l’Associació de Lleure de l’Alt Urgell (ALLAU).

Els dictats es faran en català, castellà, anglès i francès. Cada centre ha seleccionat entre dos i sis alumnes per curs i llengua, organitzats per parelles. Els dictats començaran a les 10 del matí a l’Escola Oficial d’Idiomes amb l’alumnat de 1r d’ESO. Mentrestant, els de 2n i 3r estaran fent jocs lingüístic de sobretaula a la sala de Sant Domènec. A les 10.45 h faran el dictat els de 2n i a les 11.30 els de 3r, de tal manera que tots tres grups alternaran dictat i jocs. El tema del dictat d’enguany serà l’ecologia.

L’objectiu d’aquesta activitat és contribuir a fomentar entre els adolescents l’ús escrit de les diverses llengües d’acord amb les respectives normes ortogràfiques i, alhora, facilitar la interactuació dels alumnes dels quatre centres de secundària de la comarca.

En cada llengua i curs es premiarà el dictat amb menys faltes. L’acte de lliurament dels premi tindrà lloc el dia 12 de març, a les 6 de la tarda, a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell.

TOTES LES NOTÍCIES