Flexibilització dels requisits de titulació per ser professor interí del sistema educatiu andorrà

La Seu del Ministeri d'Educació a Sant Julià de Lòria
La Seu del Ministeri d’Educació a Sant Julià de Lòria. Foto: ARXIU

El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, l’avantprojecte de llei de modificació de la Llei d’ordenament del sistema educatiu andorrà. Amb el canvi es flexibilitzen els requisits de titulació dels docents que intervenen als nivells d’ensenyament obligatori amb l’objectiu de facilitar la contractació de personal interí per cobrir baixes. L’avantprojecte, que afecta la contractació dels docents a segona ensenyança, batxillerat general i professional, formació d’adult i formació andorrana, pretén minimitzar el temps d’absència del personal docent.

Cal recordar que la normativa vigent determina que el docent destinat a aquest nivell educatiu ha de posseir, com a mínim, una titulació oficial de segon cicle universitari. Una de les seves titulacions oficials universitàries ha de ser de l’àmbit de l’especialitat corresponent.

Així doncs, es proposa afegir al redactat que en cas excepcional, sempre que no s’hagi pogut garantir la docència de forma continuada al llarg de 15 dies naturals en una mateixa àrea d’aprenentatge, es pot contractar temporalment personal interí que posseeixi una titulació oficial de primer cicle universitari de l’àmbit de l’especialitat corresponent. Aquesta contractació temporal no dona dret al personal interí a accedir als processos de selecció ni a formar part de la borsa de treball d’aquest nivell educatiu.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.