Espot participarà a la cerimònia de caps d’Estat i de Govern del Fòrum de París de la Pau

Reunió del consell de ministres
Reunió del consell de ministres. Foto: ARXIU

El cap de Govern, Xavier Espot, participarà a la cerimònia de caps d’Estat i de Govern del Fòrum de la Pau que se celebra l’11 de novembre a París. La 4a edició del Fòrum, organitzada pel president de la República francesa i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, se celebrarà aquest any sota el títol “Reduir les fractures mundials: La via d’una millor governança després de la Covid”.

Alts mandataris d’arreu i presidents de les grans multinacionals, així com representants de la societat civil, debatran al voltant de les possibles als reptes que planteja l’actual context històric de pandèmia per trobar una millor governança mundial.

Abans del seu desplaçament a París, el dimarts 9 de novembre, el cap de Govern es trobarà amb la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per tractar diversos temes d’interès bilateral.

Durant la seva estada a París, Espot participarà en la cerimònia amb motiu dels 75 anys de la UNESCO que se celebrarà el 12 de novembre en el marc de la Conferència General de la Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura.  La Conferència General de la UNESCO tindrà lloc a la seu d’aquesta organització a París del 9 al 24 de novembre. Representants polítics dels 193 Estats Membres participaran en els debats en relació amb les polítiques culturals i la protecció del patrimoni, el futur de l’educació i el lloc i l’ètica de la ciència i tecnologia a les nostres societats.

La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva, prendrà part del Debat de Política General, el 10 de novembre. Per la seva part, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, participarà en el segment d’alt nivell de la Reunió Mundial d’Educació que tindrà lloc els dies 10 i 11 de novembre. En l’agenda de les ministres es preveuen també diferents reunions bilaterals.

 

Israel Innovation Institute

Una delegació andorrana, encapçalada pel ministre de de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, es desplaçarà la setmana entrant a Israel per participar en una formació immersiva de l’ecosistema d’innovació que oferirà l’Israel Innovation Institute. A la formació hi participaran representants d’Andorra Telecom, Andorra Recerca i Innovació, Feda, Universitat d’Andorra, Actiinn, Andorra Digital i Andorra Bussines.

Aquestes jornades formatives es desenvoluparan en el marc del conveni de col·laboració signat amb aquesta institució israeliana, el passat mes d’abril, amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de l’ecosistema d’innovació i startups d’Andorra i en projectes i iniciatives relacionades amb la mobilitat, l’agricultura, la salut o el canvi climàtic, entre d’altres.

Durant l’estada del ministre a Israel es preveuen reunions bilaterals amb els seus homòlegs al Govern israelià.

 

COP26

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, estarà present a Glasgow per participar en la reunió d’Alt Nivell per a Ministres de Medi Ambient, en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP26 que se celebra fins al 12 de novembre a la ciutat escocesa.

Durant la seva estada a la ciutat escocesa, es preveu que la ministra participi en les diferents esdeveniments multilaterals i mantingui diverses reunions bilaterals per tractar qüestions relacionades amb l’Acció Climàtica, així com diferents aspectes relacionats amb la cooperació i les relacions bilaterals.

TOTES LES NOTÍCIES