Es manté l’esquí escolar extremant les mesures de prevenció de la Covid-19

Alumnes en una jornada d'esquí escolar a Naturlandia
Alumnes en una jornada d’esquí escolar a Naturlandia. Foto: Naturlandia

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior informa que l’activitat d’esquí escolar prevista per aquesta temporada –i que forma part del currículum dels alumnes del Principat– es podrà mantenir amb l’aplicació de mesures de prevenció per evitar el contagi de SARS-CoV-2. Així, el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha explicat que l’activitat d’esquí de fons al Camp de Neu de la Rabassa va iniciar-se aquest passat dilluns, i l’esquí alpí començarà el dia 18 de gener.

Segons ha exposat Jover, l’inici d’aquesta darrera activitat s’ha posposat uns dies per tal d’adaptar l’organització de les jornades d’esquí a l’obertura progressiva dels diferents sectors de les estacions d’esquí. Així, s’allargarà fins al 26 de març perquè tots els alumnes en puguin gaudir –es cancel·len els Campionats Nacionals d’Esquí Escolar previstos per aquesta setmana–. D’altra banda, i donat el tancament dels sectors d’Arinsal, El Forn, i Pas de la Casa, Jover ha exposat que “s’han hagut de reubicar les escoles que s’hi desplaçaven a la resta d’estacions obertes”.

El portaveu de l’Executiu ha destacat que els protocols per evitar la transmissió del coronavirus entre els infants s’ha treballat de manera conjunta entre els ministeris de Salut i Educació. D’aquesta manera, l’ús de mascareta serà obligatori durant tota la jornada d’esquí i també en el transport. Pel que fa a les zones destinades a l’hora de dinar, totes les estacions han ampliat els espais per mantenir les distàncies entre taules. A més, es faran dos torns i es respectaran les bombolles de convivència dels menjadors escolars.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES