El Govern fixa la variació de l’IPC en -0,2%

Una noia fent la compra. Foto de Anna Shvets de Pexels
Una noia fent la compra. Foto d’Anna Shvets de Pexels

El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el decret que determina l’Índex General de Preus al Consum (IPC) 2020, que s’ha situat en -0,2%. Als països veïns, la variació anual avançada és del -0,5% a Espanya i del 0% a França. Pel que fa a la Unió Europea, l’evolució dels preus de l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) se situa al -0,3% al desembre del 2020. La inflació subjacent se situa en +0,7%.

Els principals grups de l’IPC que té una influència positiva en la taxa anual de l’IPC són:
– Grup 7: “Transport” amb un creixement de tres dècimes, situant-se al -5,3%, a causa d’un augment en el preu dels carburants i lubricants.
– Grup 2: “Begudes no alcohòliques i tabac” amb un creixement de dos dècimes, situant-se al +2,2%, a causa d’un augment en el preu en les begudes alcohòliques.

Els principals grups amb una influència negativa en la variació anual del mes desembre en comparació amb el novembre són:
– Grup 1: “Alimentació i begudes no alcohòliques” amb una disminució de set dècimes, situant-se al +1,0%, a conseqüència d’un decreixement en el preu dels productes frescos.
– Grup 3: “Vestit i calçat” amb una disminució de sis dècimes, situant-se al +2,7%, a causa de l’inici de les rebaixes en les peces de vestir.
– Grup 11: “Hosteleria i restauració” amb una disminució de quatre dècimes, situant-se al +0,5%, a conseqüència d’un creixement menor en el preu dels menús fora de la llar respecte al mateix mes de l’any anterior.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES