És l’hora de descobrir qui apareix a les fotos antigues

Cartell sobre les activitats per a identificar les persones de les fotos antigues de l'arxiu d'Encamp
Cartell sobre les activitats per a identificar les persones de les fotos antigues de l’arxiu d’Encamp (Comú)

Aquest dimarts, dia 6 de juny, a les 10 hores, es realitzarà una activitat conjunta amb la gent gran d’Encamp, els tècnics comunals, Robert Lizarte (Museus i Patrimoni), Sílvia Fernàndez (Arxiu), Lali Travesset i Virgínia Garcia (Socials) i tothom que hi vulgui participar, per tal d’identificar conjuntament una cinquantena de fotografies datades entre els anys 1900 i 1980, aproximadament, de les quals hi ha poques dades de referència. 

L’activitat, que porta el títol de “Fem memòria, Encamp!”, es durà a terme a la plaça dels Arínsols al costat de l’exposició de fotos antigues i és gratuïta. En cas de mal temps es traslladaria al Cafè del Poble. Durant l’activitat el comú oferirà esmorzar als assistents per tal de fer l’activitat més distesa durant el matí.

L’objectiu de l’activitat és, per un costat, “exercitar la memòria” de la gent gran i, de l’altre, “fer una recollida de dades comptant amb la participació ciutadana”, per tal de preservar la memòria històrica de la parròquia, en paraules de la responsable de l’arxiu comunal, Sílvia Fernàndez, que també ha afegit que “és una bona oportunitat per a explicar tota la feina que es fa als arxius”.

Aquesta iniciativa forma part de la setmana Internacional dels arxius promoguda pel Consell Internacional d’Arxius (CIA), i que a Andorra compta amb l’impuls i la col·laboració de l’Arxiu Nacional d’Andorra, juntament amb els equips d’arxiu dels set comuns i el Consell General.

TOTES LES NOTÍCIES