Els Mossos d’Esquadra detenen un home per cultivar 524 plantes de marihuana en un bosc a l’Alt Urgell

Marihuana estibada al sol
Marihuana estibada al sol. Foto: Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra van detenir el passat divendres un home, de 50 anys, veí de Noves de Segre (Alt Urgell) i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

La detenció és resultat d’una investigació iniciada fa unes setmanes després de tenir indicis de l’existència d’una gran plantació de marihuana amagada en una zona boscosa situada en el terme municipal de Valls d’Aguilar.

En una primera fase, es van realitzar diverses gestions d’investigació i es va rastrejar la zona per tal de localitzar-la. Finalment, el passat 29 d’octubre, es va trobar una gran plantació en un bosc de difícil accés, a Bellpui.

Concretament, van intervenir 524 plantes de marihuana distribuïdes en dues feixes, amb un pes brut de 90 kg. Els quals després de realitzar la seva tria, s’hi van extreure cabdells per un pes de  16’350 kg. La plantació també disposava d’una línia de reg des del riu, situat a un centenar de metres, i un refugi per les persones que cultivaven les plantes.

A partir d’aquesta localització, es va obrir una segona fase de treball per tal d’identificar i detenir els responsables.

Finalment, el passat divendres es va detenir, a Noves de Segre (Alt Urgell), el propietari de la plantació. En el moment de la seva detenció se li va intervenir dos telèfons mòbils i 1.030 euros en efectiu.

El mateix dia es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili del detingut, situat a Noves de Segre. Durant l’escorcoll es va localitzar deu assecadors de marihuana amb 7 kg de cabdells preparats per una imminent distribució, una bàscula, deshumidificadors, ventiladors i material per afavorir el cultiu.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

El detingut va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d’Urgell.

TOTES LES NOTÍCIES