Els errors (i encerts) més comuns en la higiene dental

Una dona utilitzant fil dental
Una dona utilitzant fil dental (iStock)

Per la nostra boca entren cada dia milions de bacteris; per això, ser constant i responsable amb la higiene bucal és essencial per a poder tenir una bona salut en general. Uns certs mals hàbits, molt arrelats en la població i que provenen de falsos mites, poden impedir-ho. Aquí els desmuntem.

És fals que, com més pasta, més nets estaran les dents. Els adults només necessiten la quantitat de pasta equivalent a un cigró. Els nens d’entre tres i sis anys, a un pèsol. Els menors de tres anys, a un gra d’arròs.

És fals que els col·lutoris substitueixen al raspallat. L’ús de col·lutoris és sempre complementari i no substitueix mai al raspallat.

És cert que el fil dental és imprescindible. El seu ús és necessari per a eliminar les restes de menjar que es queden entre les dents.

És cert que els dentifricis més cars no tenen per què ser els millors. La clau no està en la marca o el preu, sinó en la quantitat de fluor adequada, a més de la tècnica i la durada del raspallat.

És cert que la tècnica del raspallat influeix en la neteja. El raspallat ha de realitzar-se durant dos minuts, amb un raspall que no estigui deteriorat, i mínim dues vegades al dia. La tècnica ha de ser senzilla i eficient, amb moviments rectes.

És fals que el mal alè es deu sempre a un mal raspallat. En el 80% dels casos, l’halitosi es produeix per causes intraorals, és a dir, per una mala higiene bucal que fa que proliferin bacteris en la boca i en la llengua. També poden provocar-la les càries, la gingivitis i la periodontitis, la sequedat bucal o el tabac. Però també pot tenir causes extraorals, com a problemes respiratoris, estomacals, hepatitis, diabetis o la ingesta d’uns certs fàrmacs.

És fals que els raspalls elèctrics són més eficaços. Sempre que s’usi la tècnica de raspallat adequada que permeti eliminar bé les restes de placa, un raspall elèctric i un altre manual són igual d’eficaços.Per Consumer/eroski.com

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES