Els comuns comencen les trucades a la població per fer-se la prova d’anticossos

Personal del comú de Sant Julià de Lòria fent trucades per la Covid19
Personal del comú de Sant Julià de Lòria fent trucades per donar cita per fer el test d’anticossos a la Covid19. Foto: ATV

Els centres de trucades dels comuns han començat a contactar amb la població. L’objectiu és concertar les cites amb els ciutadans per fer-se les proves d’anticossos. Les primeres trucades han estat per a aquelles famílies que tenen persones de risc.

Des d’aquest dijous, els telèfons seran l’element més recurrents del personal dels centres de trucades activats pels comuns.

En aquests punts es concerten cites amb la població per fer-se les proves d’anticossos als stop labs. I és que, a banda d’això també s’encarreguen de resoldre dubtes d’aquells que truquen demanant pel funcionament del procediment.

A Andorra la Vella s’han articulat dos punts de trucades, un als Serradells i un altre a la Llacuna. En total, 11 persones s’han posat a treballar des d’aquest matí per donar cita als ciutadans de la parròquia.

Per la seva banda, Sant Julià de Lòria ha disposat 14 treballadors repartits en 2 torns de matí i tarda que també treballaran el cap de setmana fent trucades. Des del comú s’han seguit dos criteris per fer-les.

Des del comú s’han seguit dos criteris per fer-les, segons explica el cònsol major, Josep Majoral.  “Aquells que tenen una persona de risc, persones majors de 65 anys, en el seu nucli familiar seran els primers a fer-se la prova. Un cop acabat seran els nuclis familiars amb nens petits i per últim, la resta més enllà de la gent”, indica.

El treball de camp durant el dispositiu el faran prop d’una vintena de persones entre funcionaris, personal de Naturlàndia i el centre esportiu.

La resta de comuns han activat els seus propis call centers, en una de les operacions logístiques més grans del país.

TOTES LES NOTÍCIES